Helyi közélet

2017.05.26. 15:23

Méltó emléket állítottak a szülésznek Debrecenben

Debrecen - Mellszobrot avattak a 20 éve elhunyt igazgató emlékére a Klinikán.

Debrecen - Mellszobrot avattak a 20 éve elhunyt igazgató emlékére a Klinikán.

Árvay Sándor 1951-1973-ig vezette a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának jogelőd intézményét, munkássága alatt több generációnyi nőgyógyászt felnevelve. Ő indította el a napjainkban is alkalmazott izotópdiagnosztikai vizsgálatokat és a klinikai genetikát.

– Árvay Sándor életútja példaként szolgálhat a mai fiatal orvosgeneráció számára. A kitartás, a szakmai igényesség és a szerénység példája – fogalmazott Mátyus László, az Általános Orvostudományi Kar dékánja a pénteki szoboravatón elmondott beszédében. – Több tízezer gyermeket segített a világra, számos könyv, tanulmány fűződik a nevéhez. Ideális vezető és legendás pedagógus volt – méltatta. A beszédek végén a professzorok közösen avatták fel az igazgató mellszobrát, majd koszorúkat és virágot helyeztek el a büsztnél.

Fotó: Molnár Péter

A szobor leleplezését követően emlékülésen idézték fel az egykori klinikaigazgató munkásságát. A bronzból készült, az életnagyságtól megközelítőleg 25 százalékkal nagyobb alkotás Ecsedi Zsolt szobrászművész munkája.

HBN–MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában