Helyi közélet

2017.05.15. 12:44

Kötet Nagyrábé jeles eseményeiről, személyeiről

Nagyrábé - Negyedszázados számvetés, kultúrműsor és könyvbemutató a Nagyrábéi Baráti Kör és Egyesület összejövetelén.

Nagyrábé - Negyedszázados számvetés, kultúrműsor és könyvbemutató a Nagyrábéi Baráti Kör és Egyesület összejövetelén.

Ünnepi eseményre várta tagjait és támogatóit a bihari település hagyományait őrző és továbbadó egyesület a minap az iskola ebédlőjébe. Az esemény apropója a Józsa Kálmán egykori településvezető által szerkesztett Nagyrábé Képeskönyve II. bemutatója volt.

Az összejövetelen Gyenge Zsigmond, a Nagyrábéi Baráti Kör és Egyesület elnöke köszöntőjében hangsúlyozta, hogy céljaik 25 év elteltével sem változtak: összefogni a faluért tenni akarókat, kutatni a múltat, ápolni és továbbadni a hagyományokat az utódoknak. Ebbe a körbe tartozik az a sok kiadvány, amelyet az elmúlt években már megjelentetett a baráti kör – például a falukönyvek, gasztronómiai kötet, kulturális antológia, és a település képeskönyvei. A képeskönyv második kiadásának bemutatójáról sem hiányzott a nagyrábéi értékeket bemutató kultúrműsor. Papp Imréné énekelt, Dezső Ilona verset mondott, Horváth Gyula – ő Horváth Lajos nívó-díjas citerás fia – citerán játszott.

A Nagyrábéi Képeskönyv II. születésének körülményeiről, a képek válogatásának metódusáról, valamint arról, hogy lesz-e harmadik kiadása a település jeles eseményeit, közösségeit, személyeit fényképeken bemutató kiadványnak, Kovács Zsolt, a Hajdú-bihari Napló szerkesztője beszélgetett Józsa Kálmánnal, a képanyag kezelőjével, a kötet összeállítójával.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában