Helyi közélet

2017.05.26. 13:55

Ugyanúgy dobog, de…

<em>Ha hétvégén beugrom a belvárosi bárba, általában áttapogatják, kinyittatják a táskám. Folyadékot – nyilván ezt gazdasági okból – nem vihetek be, de egy macsétával az oldalamon sem hagynának besétálni a mulatozó tömegbe, hogy azzal pogózzak mondjuk a Tartós békét harsogva.</em> Megyesi-Horváth Borbála jegyzete.

Ha hétvégén beugrom a belvárosi bárba, általában áttapogatják, kinyittatják a táskám. Folyadékot – nyilván ezt gazdasági okból – nem vihetek be, de egy macsétával az oldalamon sem hagynának besétálni a mulatozó tömegbe, hogy azzal pogózzak mondjuk a Tartós békét harsogva. Megyesi-Horváth Borbála jegyzete.

A Campus Fesztiválra ugyancsak a biztonsági őrök „tenyerén át vezet az út”. Nehéz felfognom, hogy egy 21 ezer fős manchesteri arénába hogyan tud bejutni valaki pokolgéppel. Ha igazak a szögekkel teli bombáról szóló hírek, akkor egy fémdetektoros kapu megelőzhette volna az esetet. Kérdés, hogy mi zajlott abban a tizenöt percben, amely a robbantó édesanyjával, illetve bátyjával folytatott telefonbeszélgetés és a 22 ember halálát, 59 fő (a hívásról hírt adó Mirror angol lap szerint több mint 100) sebeit okozó detonáció között. A testvér azt vallotta, tudta, mi fog történni. Tétlenségben 1125-öt dobbant a szíve, mire 22 emberé megállt, és „megszakadt” sok száz szülőé, baráté. Az énekesé is összetört, felfüggesztette koncertkörútját, magát hibáztatja, kifizeti az elhunytak temetési költségét. Salman Abedi neve azt jelenti: biztonság és imádó. Korban alig két év volt közte s Ariana Grande között. Hol képződik a világnyi felfogáskülönbség?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában