Helyi közélet

2017.05.26. 12:46

Huszonöt éve léteznek a cukorbetegekért

Debrecen - Debrecenben 1991-ben klubot szerveztek a cukorbetegek részére, ahol a kezelésben jártas orvosok adták át ismereteiket.

Debrecen - Debrecenben 1991-ben klubot szerveztek a cukorbetegek részére, ahol a kezelésben jártas orvosok adták át ismereteiket.

A klub 1992-ben átalakult és létrejött a Hajdúsági Diabétesz Egyesület, melynek legfőbb célja a cukorbetegek oktatása, összefogása, érdekvédelme. Debrecenben minden hónapban rendszeresen szerveznek összejöveteleket, amelyeken neves szakemberek (orvosok, dietetikusok) tartanak előadásokat. Az egyesületi találkozókon a betegek minden felmerülő kérdésükre választ kaphatnak. Emellett ingyenes és rendszeres szűréseken (vércukor-, vérnyomásmérés) vehetnek részt.

A Hajdúsági Diabétesz Egyesület elsősorban a Hajdú-Bihar megyében élő cukorbetegek segítésére jött létre, de összejöveteleiket bárki látogathatja. Az érdeklődők a cukorbetegség megelőzéséről, tüneteinek korai felismeréséről hasznos, akár életmentő információkat kaphatnak. Az egyesületnek jelenleg több mint 150 tagja van, Balog János vezeti.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában