Helyi közélet

2017.05.11. 07:56

Hazai üzleti főiskolával szerződött a debreceni kar

Debrecen - A Debreceni Egyetem és a tíz alapított oktatási intézmény is profitálhat a munkából.

Debrecen - A Debreceni Egyetem és a tíz alapított oktatási intézmény is profitálhat a munkából.

Külföldi partnerek után egy hazai felsőoktatási intézménnyel, a Wekerle Sándor Üzleti Főiskolával (WSÜF) kötött megállapodást a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara (DE GTK) szerdán.

Dr. Popp József, a kari doktori iskola vezetője a kölcsönös előnyöket hangsúlyozta. – Rengeteg külföldi partner­intézményünk van, ebből kifolyólag a doktori képzésünkben is nagyon sok a külföldi hallgató. Éppen ezért szeptembertől a doktori képzéseinkben minden előadás kizárólag angol nyelven folyik majd. Reméljük, hogy a WSÜF diákjai is profitálnak ebből.

Dr. Pető Károly dékán a többi felsőoktatási intézményre nem vetélytársként, hanem potenciális partnerként tekint. – Ezzel a megállapodással elérjük, hogy az oktatók óraadók lehessenek a másik intézményben, valamint társ-témavezetőkké is válhatnak, a főiskolán tanuló diákok pedig bekapcsolódhatnak a mester és doktori képzéseinkbe – ismertette.

Fotó: Molnár Péter

Jól jön a segítség

A tíz éve alapított magánfőiskola az ország egyik legfiatalabb felsőoktatási intézménye, amit azért hoztak létre, hogy színvonalas, az igényeiknek megfelelő oktatást nyújtsanak a diákoknak. Dr. Balogh Imre, a WSÜF rektora hozzátette, a jövőben tovább szeretnék növelni mind a nappali, mind a levelező hallgatóik számát, valamint el akarják nyerni az alkalmazott tudományok egyeteme címet is. Ehhez pedig jól jön számukra a Debreceni Egyetem segítsége, szakértelme.

A megállapodás további előnyei közé tartozik – hangzott el –, hogy a főiskola tanárai a Debreceni Egyetemen szerezhetik meg a doktori címüket. A hallgatók pedig megismerkedhetnek az intézmény szakkollégiumával, illetve a Tudományos Diákköri Konferencián is részt vehetnek az egyetem hallgatóival közösen.

HBN–BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában