Helyi közélet

2017.05.20. 13:07

Életédesítő fesztivál a cívisvárosban

Debrecen - Tizedjére ünnepelhetjük a folyékony aranyat, s az abból készült kalácsot.

Debrecen - Tizedjére ünnepelhetjük a folyékony aranyat, s az abból készült kalácsot.

A kerek évfordulóhoz érő Debreceni Mézeskalács Fesztivál a Medgyessy Ferenc Emlékmúzeum és Debreceni Irodalom Háza udvarán vonultatja fel a nagy múltú debreceni mézeskalácsosság történetét és hagyományait május 20-án és 21-én 10 órától.

A cívisvárosban kiváló minőségű, messze földön híres mézeskalácsot készítettek évszázadokon keresztül, és napjainkban is. A kétnapos rendezvényen a kicsik nevezhetnek mézesstangli­evő versenyre és mézesbaba-szépségversenyre. Fellép a Csicseri és Borsó zenekar, itt lesz a Bábakalács és a Burattino Bábszínház, koncertet ad a Kíváncsi Katica. A kézműves foglalkozásokon többek között méhecskék készülhetnek majd gyöngyből. Az egyik jellegzetes helyi mézeskalács neve – készítsék bár Európa más országában – ma is a „debreceni tányér”.

A jubileumi fesztiválon híres mesterek, szakemberek avatják be a közönséget ennek történetébe, az ütőfák faragásának és a sárközi mintás mézes szív díszítésének fortélyaiba. A látogatók sokat megtudhatnak a magyar méhészetről, de a legfinomabb mézes étkek készítéséről is. Fellép a Chico Manada, a Szeredás, a Padmini Táncegyüttes és koncertet ad a Balkán Fanatik.

A fesztivál idején mézeskalács, valamint méz és mézzel készült termékek vására is várja a látogatókat. A belépés ingyenes.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában