Helyi közélet

2017.05.17. 13:56

​​Videó: Magyar- és kontinens bajnokságra készülnek az Attitude versenyzői

Debrecen - A debreceni Attitude Táncegyüttes tagjai a tavaszi versenyszezonban eddig négy megmérettetésen vannak túl két szervezett, a Modern Táncok Magyarországi Szövetsége (MTMSZ), illetve a Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség (MDSSZ) szervezésében.

Debrecen - A debreceni Attitude Táncegyüttes tagjai a tavaszi versenyszezonban eddig négy megmérettetésen vannak túl két szervezett, a Modern Táncok Magyarországi Szövetsége (MTMSZ), illetve a Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség (MDSSZ) szervezésében.

A show- tánc, dance show, fantasy, valamint a modern és kortárs, illetve jazz kategóriában induló versenyzők dolgát nehezíti a két szövetség némileg eltérő versenyszabályzata, de a Vollay Enikő és Szathmáry Marietta vezetésével készülő táncosok így is nagyon sok érmet gyűjtöttek már be. Ezen a hétvégén tovább gyarapíthatják az éremkollekciójukat a Magyar Divat- és Sporttánc Szövetség országos bajnokságán, Törökbálinton. Egy hónap múlva, június 24-25-én pedig Balatonfüreden a Europen nemzetközi viadalon bizonyíthatnak, ahová a legjobb öt magyar versenyző juthatott a kategóriájában Magyarország képviseletében.

Az eddigi 4 versenyen az Attitude táncosai a mini és gyerek korosztályban 12 arany, 12 ezüst, 15 bronz és 14 döntős helyezést értek el. A serdülők és juniorok 11 arany, 13 ezüst, 14 bronz és 18 döntős helyezésnél tartanak, míg az ifi és és felnőtt kategóriában 20 arany, 10 ezüst, 10 bronz valamint hét döntős helyezés volt a termés.

Legutóbb az MDSSZ országos pontszerző versenyén, Békéscsabán három korcsoportban, három műfajban és 14 kategóriában az attitude-sek 14 arany, 11 ezüst és 11 bronzérmet szereztek sok döntős helyezés mellett.

Az MTMSZ soroksári országos bajnokságán az előző hónapban elért eredményeik: 9 arany, 6 ezüst, 9 bronzérem és 12 döntős helyezés. A dobogósok, illetve a finalisták egy része vesz részt az említett balatonfüredi nemzetközi versenyen.

Akik biztosan indulhatnak, felnőttek: Gaál Zsófia, Varga Kitti, Bakonyi Blanka, Urbán Boglárka, Földing Csaba, Lek Vivien és Balogh Flóra; juniorok: Oláh Fanni, Gellért Sára, Kéri Szonja és Szabó Luca; gyerekek: Urbán Blanka, Néző Szonja, Dankó Orsolya és Vass Petra, valamint a korosztály valamennyi tagját felvonultató formáció.

HBN-Égerházi Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában