Helyi közélet

2017.05.19. 10:23

Csak pénzért hagyta abba a Bem téri erőszakoló

Debrecen - A mai napot nem fogja túlélni – ezt mondta a Bem téri erőszak gyanúsítottja áldozatának a vádirat szerint.

Debrecen - A mai napot nem fogja túlélni – ezt mondta a Bem téri erőszak gyanúsítottja áldozatának a vádirat szerint.

Jövő pénteken kezdik tárgyalni a Debreceni Járásbíróságon annak a férfinek az ügyét, aki a gyanú szerint megerőszakolt egy fiatal nőt a debreceni Bem téren tavaly októberben. A városban nagy felháborodást kiváltó esetről elsőként beszámoló Hajdú-bihari Naplóval a bíróság pénteken közölte: szexuális erőszak, kifosztás és súlyos testi sértés kísérlete miatt kell felelnie a vádlott V. Józsefnek.

A vádiratból kiderül: a belvárosban bulizó férfi ittas volt, amikor a téren összefutott a fiatal nővel, aki hajnali 4 körül indult haza a párjától feldúltan. A Nyíl utcánál a villamos felé igyekezett, amikor a megyei könyvtár épületénél V. megtámadta. A háta mögé lépett, és átkarolta. Megemelte a nőt, majd a bokros, parkos részhez tolta. A sértett igyekezett ugyan kiszabadulni a szorításból, de nem sikerült neki. Az ügyészség azt írja: a támadó ekkor mondta meg neki, hogy meg fogja erőszakolni. A parkban a sértett segítségért kiabált, próbálta megütni a férfit, azonban ez csak olaj volt a tűzre: V. ugyanis feldühödött, és legalább négyszer ököllel fejen, tarkón ütötte a lányt. A bántalmazás során azt is közölte áldozatával, hogy „a mai napot nem fogja túlélni” – áll a vádiratban.

A sértett a bántalmazás és a fenyegetés hatására felhagyott a védekezéssel, ekkor V. József alulról levetkőztette, majd szexuális aktusra kényszerítette. A sértett minden erejével próbált védekezni. Még azt is felajánlotta a vádlottnak, hogy pénzt ad neki, csak hagyja abba az erőszakot. Rövid idő után a vádlott megállt, ráállt az ajánlatra. A nő ekkor 13 ezer forintot adott oda V.-nek, aki ezt követően a Nagyerdő felé szaladt el. A sértett a zebránál leintett egy arra haladó taxist, így értesítették a rendőrséget.

HBN


Hajdúhadházon fogták el a Bem téri erőszak gyanúsítottját.

 

A férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy októberben megtámadott és meg akart erőszakolni egy 21 éves lányt Debrecenben, a bíróságon nyilatkozott az RTL Híradónak. Azt mondta, olyan részeg volt, hogy azt sem tudja, mi történt. Sírva kért bocsánatot.

A nő azért járt éjszaka egyedül az utcán, mert összeveszett a barátjával, nélküle indult el a lakására. Ekkor támadta meg V. József, aki szeptemberben szabadult legutóbbi büntetéséből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában