Helyi közélet

2017.05.16. 13:25

Ha valaha is beleléptél már...

Debrecen - Pocsolyába léptem címmel jelent meg a debreceni blueszenész könyve.

Debrecen - Pocsolyába léptem címmel jelent meg a debreceni blueszenész könyve.

Utazás, road movie. Ezek a szavak ugrottak be elsőként, amikor olvasni kezdtem Boros György - vagyis Debrecenben mindenkinek „csak” Borosgyuri - kvázi önéletrajzi könyvét, mely Pocsolyába léptem... címmel látott napvilágot. A számos zenekarban játszó, de leginkább az Ölveti Blues Bandből országosan ismert gitáros arra vállalkozott, hogy gyermekkorától kezdve számba veszi, mikor és hol fordult meg a nagyvilágban mint zenész, vagy ifjú kalandor.

Már a nem éppen habkönnyű első évek eseményeit is jó olvasni a kisfiúról, de igazán akkor indul be a könyv, amikor fejbekólintja főhősünket a jó öreg rock and roll.

Ezt követően hamarosan nyakába veszi Európát a muzsikus brigád, nyomják a bluest Lübecktől Prágáig, Amszterdamtól Párizsig, Barcelonától Velencéig: lányok, borok, mámor.

A szerző stílusára a már említett filmszerűség jellemző, erős képeket jelenít meg, szinte ott érzi magát az olvasó a flaszteren zenélő srácok között, olykor félig teli, máskor meg üres zsebbel.

Gyuri könyvében ott búvik az Ember, aki mindig hajszolja a nagy álmot, de a lehetőségek kapujában, sokszor egészen banális okokból elbukik. Az Ember, aki mégis küzd és bízva bízik, és mindig talparaáll, mint a keljfeljancsi. Még a hét évvel ezelőtti stroke után is, a kötetet nem dobathatta félre vele a betegség sem, lábadozása közben fejezte be.

Most, itt sincs megállás, az alattomos nyavalyával lefolytatott küzdelméről is könyvet készül írni, Stroke-póker (all in) címmel.

A Pocsolyába léptem egy zenés kordokumentum is egyben, nem csak a bluesrajongókhoz szól, és nem csupán azokhoz, akik ismerik a szerzőt. Mindenkihez, aki valaha is belelépett már...

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában