Helyi közélet

2017.05.09. 14:58

A világégés végére emlékeztek Debrecenben

Debrecen - Számtalan társadalmi és civil szervezet, valamint polgári párt koszorúzta meg a II. Világháborús emlékművet a világégés befejezésének évfordulóján május 9-én.

Debrecen - Számtalan társadalmi és civil szervezet, valamint polgári párt koszorúzta meg a II. Világháborús emlékművet a világégés befejezésének évfordulóján május 9-én. Papp László, Debrecen polgármestere elmondta, hetvenkét évvel ezelőtt végleg összeomlott egy kegyetlen diktatúra, amely félelemben tartotta nemcsak Európát, hanem a világ jelentős részét is. – A győzelem napját ünnepli Európa. Hetvenkét éve ujjongva vonultak az emberek az egész világon, köztük Debrecenben is, ahol közel 50 ezren örvendeztek a rémségek végének – jelentette ki.

Fotó: Derencsényi István

– Ma már tudjuk, hogy az I. Világháborút lezáró Versailles-i békerendszer volt második világégés indítéka. Több millióan lettek a háború és a Holokauszt áldozata, ami mai napig feldolgozhatatlan – hangsúlyozta a polgármester. Hozzátette, Magyarország a 20. század nagy vesztesei közé tartozik, hiszen a két háború gazdaságilag és morálisan is kisemmizte. – A rossz oldalt támogattuk, a rossz célért haltak meg a honvédjeink. Ennek ellenére méltóképpen kell megemlékeznünk mind az áldozatokról, mind a hazánkat védelmező hősökről.

HBN–BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában