Helyi közélet

2017.05.24. 19:30

A nap receptje: kukoricaleves

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Még nincs szezonja, de jó, ha előre kigondoljuk, mit alkotunk majd a megvásárolt kukoricából.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Még nincs szezonja, de jó, ha előre kigondoljuk, mit alkotunk majd a megvásárolt kukoricából.

Hozzávalók:

  • 0,5 kg morzsolt kukorica
  • 1 cs. újhagyma
  • 1 szál répa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 2 dl tejszín
  • 1 csilipaprika
  • bors
  • 6 dkg füstölt csirkemell
  • 2 ek. olívaolaj.
  • Elkészítés:

    A kukoricát és az összedarabolt zöldségeket olívaolajon felpirítjuk, és másfél liter vízben puhára főzzük. Ha kész, az egészet botmixerrel pürésítjük. Átszűrjük, tejszínnel készre főzzük. Tálaláskor megszórjuk sózott újhagymával és a csíkokra vágott csirkemellel.

    - Kiss Ferenc, Debrecen -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában