2017.05.28. 19:34
A nap receptje: húsos gerslileves
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A húst csak a legvégén kell hozzáadni, a petrezselyemmel és a zellerzölddel együtt.
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A húst csak a legvégén kell hozzáadni, a petrezselyemmel és a zellerzölddel együtt.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát és a fokhagymát finomra, a répát és a gyökereket karikára, a karalábét kockára vágjuk. Az olajon a hagymát üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az előkészített zöldségeket, és a megmosott, lecsöpögtetett árpagyöngyöt. Pár percig kevergetve pirítjuk, meghintjük a pirospaprikával, majd a füstölt hús leszűrt főzőlevével felöntjük. Nagy lángon felforraljuk, majd kis lángon körülbelül 35 perc alatt puhára főzzük. Közben többször megkeverjük. Amikor kész, hozzáadjuk a kockákra vágott füstölt húst, a finomra vágott petrezselymet és a zellerzöldet.
- Sulyok Csabáné, Debrecen