Helyi közélet

2017.04.29. 15:35

Videó: Ösztöndíjak az új típusú mesterszakosoknak

Debrecen - Folytatódik a tanárképzés átalakítása: szeptembertől indulnak az új típusú mesterszakok.

Debrecen - Folytatódik a tanárképzés átalakítása: szeptembertől indulnak az új típusú mesterszakok.

Az új típusú tanári mesterszakok előkészítéséről és oktatásszervezési feladatairól tartott tájékoztatót a Debreceni Egyetemen az Oktatási Hivatal elnökhelyettese szerdán. Stéger Csilla elmondta: a 2013-ban bevezetett osztatlan képzési rendszer és az újonnan induló mesterképzések lebonyolításukban hasonlítanak ugyan, tematikájukban viszont nagyon különböznek. A két rendszer párhuzamosan fut majd, ami az oktatásszervezésben óriási kihívást jelent az egyetemeknek.

A hazai felsőoktatási intézmények 2017 szeptemberében indítják először azokat az új típusú mesterszakokat, amelyek korábban megszerzett diplomákra épülnek. Ezek a képzések idén már szerepelnek a felvételi tájékoztatóban.

A Debreceni Egyetemen 2013 óta folyamatosan emelkedik az osztatlan tanárképzésben részt vevő hallgatók száma. – Sikeres ez a képzési forma. Egyrészt azért, mert valódi kétszakos képzés, ami a munkaerőpiacon történő elhelyezkedés szempontjából rendkívül előnyös, másrészt pedig kedvező ösztöndíj-lehetőségeket is tudunk kínálni hallgatóknak.

Idén a Debreceni Egyetemre 30 százalékkal többen jelentkeztek első helyen tanárképzésre a tavalyihoz képest – olvasható az unideb.hu portálon Maticsák Sándor, a Tanárképzési Központ főigazgatójának nyilatkozata. A Debreceni Egyetem tanárképzési szakjai közül a középiskolai képzés törzsét alkotó történelem és angol a legnépszerűbb már évek óta.

HBN


Idén szeptembertől indulnak az első új típusú tanári mesterszakok a felsőoktatásban. Ezek előkészítéséről és oktatásszervezési feladatairól tartott tájékoztatót a Debreceni Egyetemen az Oktatási Hivatal elnökhelyettese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában