Helyi közélet

2017.04.03. 16:52

Tízéves a debreceni Méltóság mezeje program

Debrecen - Már 18 oktatási és nevelési intézmény csatlakozott a mentális szemléletformáló kezdeményezéshez.

Debrecen - Már 18 oktatási és nevelési intézmény csatlakozott a mentális szemléletformáló kezdeményezéshez.

Az elmúlt tíz évben egyre több gyerekhez és felnőtthöz jutott el a Méltóság mezeje program üzenete. Céljuk, hogy a lehető legfiatalabbakat is segítsék a halál, az elmúlás és a veszteség feldolgozásában. A kezdeményezésnek igazán nagy sikere lett, amelyről Pappné Gyulai Katalin a Debreceni Tankerületi Központ igazgatója számolt be a programsorozat első napján.

– Eleinte nagyon féltünk, hogy az iskolában miképpen fogadják a programot. De aztán sikerült egyre több intézményvezetőt, pedagógust, pszichológust, mentálhigiénés szakembert, szociálpedagógust, pedagógiai asszisztenst, valamint szülőket is bevonni. A Méltóság mezeje program illeszkedik a Nemzeti Alap Tantervhez, teljesen új megközelítésből beszél az elmúlásról, a tabukról, a fenntartásokról és a félelmekről. A gyerekeknek nem magáról a halálról beszélnek, hanem a szeretet és a méltóság fontosságáról. Úgy gondoljuk, hogy azok a gyerekek, akik részt vesznek a programban, gondoskodó, nyitott és odaadó felnőtteké cseperednek – jelentette ki Pappné Gyulai Katalin.

Adományokat is gyűjtenének

Az alapítvány jövőbeni céljai között szerepel még a debreceni hospice ellátás támogatása, az önkéntes és más képzések, nemzetközi és hazai konferenciák szervezése, valamint több adománygyűjtő akció elindítása is.

A mostani Méltóság mezeje programsorozat április 3-tól 9-ig tart, ami alatt szakmai előadásokkal, színházi és bábszínházi darabokkal, Jubileumi Nárcisz Futófesztivállal, filmvetítéssel, koncerttel és fotótárlattal várják az érdeklődőket.

HBN–BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában