Helyi közélet

2017.04.27. 17:05

Sokat ivott a két férfi, tragédia lett a vége

Debrecen - Délre már lerészegedtek, és hamarosan előkerült a kés.

Debrecen - Délre már lerészegedtek, és hamarosan előkerült a kés.

Szerdán kezdődött a pere az emberöléssel vádolt B. Ferencnek, aki a megyei főügyészség vádirata szerint 2016. június 28-án egy 18,5 centiméter pengehosszúságú késsel egyetlen alkalommal megszúrta lakótársát, aki belehalt a sérülésbe.

Állatokat gondoztak

A vádirat szerint B. Ferenc a debreceni Bayk András-kertben élt, őstermelőként állattartással foglalkozott. Élettársa halálát követően fogadta be a sértettet a házába azért, hogy segítségére legyen a nagyszámú állat eltartásában és a ház körüli napi teendőkben. Korábban sem vetette meg az alkoholt, azonban élettársa halála után mértéktelenül sokat ivott.

A vádlott és sértett között napi rendszerességgel volt veszekedés, leginkább arról, hogy ki mennyi alkoholt fogyasztott, illetve a vádlott nehezményezte a sértett munkához való hozzáállását is, és hogy a férfi nem járult hozzá a rezsiköltségekhez, őt élősködőnek tartotta. 2016. június 28-án reggel mindketten ittak 2-2 pohár bort, majd az állatokkal kapcsolatos szokásos napi teendőiket végezték, azonban folyamatosan fogyasztottak alkoholt. Délben a szobában pihentek, ekkor az addigra már erősen ittas állapotban lévő vádlott és az ugyancsak erőteljesen ittas sértett vitába keveredett egymással.

A vádlott elhatalmasodott indulatában a teljesen leittasodott, heveny alkoholmérgezés állapotában lévő, ágyán fekvő sértettet egy késsel egyszer nagy erővel megszúrta. A sértett csak elenyésző módon tudott védekezni. Arccal lefelé hasra leesett az ágya mellé, s ott rövid időn belül meghalt. Ezt észlelve a vádlott szomszédaival mentőt hívatott, de a kiérkező orvos már csak a halál bekövetkeztét tudta megállapítani. A vádirat szerint a sértett életét valószínűleg az azonnali, szakszerű orvosi beavatkozás sem menthette volna meg.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában