Helyi közélet

2017.04.13. 12:44

Segítenek a beteg gyerekeken

Tiszafüred - Ingatlan ügyekben is döntött Tisza parti város képviselő-testülete.

Tiszafüred - Ingatlan ügyekben is döntött Tisza parti város képviselő-testülete.

Eredményesen zárta az ez évi civil- és sportszervezetek támogatására kiírt pályázatot a város önkormányzata, amely ebben az évben 22 szervezetnek ad pénzbeli támogatást összesen 7 millió forint összegben. A civil- és sportszervezetek, egyesületeknek az önkormányzat által nyújtott közvetlen és közvetett támogatás együttes összege az idén 17 millió forint – hangzott el a tiszafüredi önkormányzat képviselő-testülete április 12-én megtartott soros ülésén.

Új munkahelyek

A képviselők eredményesnek nyilvánítottak három, belterületi telek eladására kiírt pályázatot. Az ingatlanok megvásárlására két cégtől érkezett összesen közel 13 millió forint összegben ajánlat. Határozat született arról is, hogy a Bajcsy Zsilinszky út 50. szám alatti ingatlanból a korábbi tésztakészítésre szolgáló helyiséget és az ahhoz tartozó szociális blokkot az önkormányzat május 1-jétől a K-9-Sport Kft. rendelkezésére bocsátja. A társaság ezzel a bővítéssel 2017. év végéig további 24 főnek biztosít munkalehetőséget. Területvásárlásról is döntöttek a képviselők, mégpedig a Külsőkertsor és a Görbe út sarkán található ingatlan ügyében. Miután az útkereszteződésben kihelyezett forgalmi tükör sem tette biztonságosabbá a közlekedést, a balesetveszély elhárítására 40 négyzetméter vásároltak meg.

A képviselő-testület közvetett támogatás formájában térítésmentes használatra felajánlja az önkormányzat tulajdonában álló közterületeket, illetve ingatlanokat a Könnycsepp Nélkül A Beteg Gyermekekért Alapítvány számára a Dóri-Ház Gyermek Hospice ház részére a gyerekek gyógyulása érdekében szervezett rendezvények helyszínére.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában