Helyi közélet

2017.04.10. 13:26

Robotok feszültek egymásnak a Kossuth-gyakorlóban

Debrecen - Általános iskolások robotika szakkörön épített Lego szumó robotjai küzdöttek meg egymással pénteken a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája Arany János téri épületében.

Debrecen - Általános iskolások robotika szakkörön épített Lego szumó robotjai küzdöttek meg egymással pénteken a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája Arany János téri épületében.

Péntek délután a gyerekek nyüzsgése helyett a robotok zaja vette át a főszerepet a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája Arany János téri feladatellátási helyén. A Svetits Katolikus Általános Iskola, a Szoboszlói Úti Általános Iskola, a Debreceni Református Kollégium Általános Iskolája, illetve a Debreceni Egyetem Kossuth Gyakorlójának csapatai mérték össze az iskolai szakkörön épített robotok erejét.

- Nagyon szeretik a gyerekek a robotikát, mintegy öt éve tartunk ilyen foglalkozásokat, amelyek kifejezetten népszerűek, ezek fejlesztik a diákok mechanikai készségét, illetve bevezetik őket a programozás világába – mondta Kovács Andrea intézményvezető-helyettes. Hozzátette: a városi Lego Sumo Bajnokságot az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett informatikai témahét keretein belül rendezték meg.

Fotó: unideb.hu

- A gyerekek a szakkörökön speciális szumó robotokat készítettek, a feladat pedig az volt, hogy ezeknek a robotoknak le kellett egymást lökni egy kör alakú pályáról. Az a robot veszített, amelyik 3 percen belül a legtöbbször leesett – avatta be a részletekbe az érdeklődőket Aradi Sándor informatika tanár. A versenyen összesen 10, kétfős csapat vett részt.

- Debreceni Egyetem -


Eredmények:

I. RoboWest (Szobolszlói Úti Általános Iskola: Eigner Bendegúz, Eigner Attila)

II. SZÚÁI Sumo Team (Szobolszlói Úti Általános Iskola: Eigner Bendegúz, Tóth Dávid)

III. #kolbászkák (Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája: Szabados Péter, Kárándi Imre)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában