Helyi közélet

2017.04.24. 09:02

Olvasói levél: A világvége felé haladunk?

Debrecen - <em>Ismét „fokozódik a nemzetközi helyzet”: az oroszok szövetségesét, a szíriai kormányt az amerikaiak rakétatámadással büntették meg, mert szerintük az Aszad-rezsim vetett be idegmérget a civil lakosság ellen.

Debrecen - Ismét „fokozódik a nemzetközi helyzet”: az oroszok szövetségesét, a szíriai kormányt az amerikaiak rakétatámadással büntették meg, mert szerintük az Aszad-rezsim vetett be idegmérget a civil lakosság ellen.

A Közel-Keleten még véget sem ért ez az évek óta tartó háború, a Távol-Keleten már egy másik hadszíntér van kibontakozóban. Amerikai hadihajóraj indult el Észak-Korea irányába, hogy esetleg megelőző csapást mérjen a Kim Dzsongun-féle kommunista diktatúrára az atom- és rakétakísérletei miatt.

1939. szeptember 1-je óta nem múlt el nap a Földön háború nélkül! (Csak néhány nagyobbat említek: a II. világháború, Korea, Vietnam, Afganisztán stb.) Az emberiség a saját létfeltételeit (a környezetét) és önmagát pusztítja! A fegyverek legyártása, a hadgyakorlatok és főleg a háborúk iszonyatos környezetszennyezéssel és emberveszteséggel járnak! Nem elég a sok millió személygépkocsi és polgári repülőgép által kibocsátott égéstermék, valamint a gyárak füstje, még az őserdőket is kiirtják szép lassan?

Az ózonlyuk egyre nagyobb, a sarkvidéki jégtakaró viszont egyre kisebb, a tengerek és óceánok szintje megemelkedik, városok és szigetek fognak víz alá süllyedni. Sajnos, a folyók és a tengervíz egyre szennyezettebb olajjal, vegyszerekkel és radioaktív hulladékkal. Naponta pusztulnak ki növény- és állatfajok a Földön. Kínában már tiszta levegőt árulnak palackokban! (Az egészséges ásványvizet mi is évek óta a boltból vesszük.)

Meg kellene érteni, hogy csak ez az egy Földünk van, ha ezt tönkretesszük, akkor vége mindennek! A világűrben még egy ilyen kék bolygó nincs, ahol az élet számára a létfeltételek ennyire tökéletesek lennének!

Be kellene fejezni végre a háborúkat, mert – sajnos – már a 24. órában vagyunk!

- Magi Zsolt László, Debrecen -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában