Helyi közélet

2017.04.07. 18:59

Nyolc jelölt a mandátumért

Debrecen - Hetek óta tart a debreceni 6-os körzetben rendezendő önkormányzati választás kampánya.

Debrecen - Hetek óta tart a debreceni 6-os körzetben rendezendő önkormányzati választás kampánya.

Miután április 3-án lejárt a jelöltállítás határideje, kiderült, hogy összesen nyolc párt jelöltjei versenyeznek majd a május 7-ei időközi önkormányzati választáson Debrecen 6-os választókerületében. Ide többek között Nagycsere és külterületei, illetve a Bayk András-kert Külső Létai úttól északra eső része, a Vámospércsi és Diószegi út páratlan oldala, a Vágóhíd utca és a Homokkert kisebb-nagyobb utcái tartoznak. A voksolás során a közelmúltban elhunyt Danku Attila helyére keresnek új önkormányzati képviselőt.

Dr. Szekeres Antal, a Helyi Választási Iroda vezetője a Hajdú-bihari Napló érdeklődésére azt közölte, hogy a szavazólapon Türk László (Fidesz-KDNP), Vaszkó Imre (DK), Dobány László (Munkáspárt), Keresztesy Gergő (Jobbik), Bircze István (Civil Fórum), Pásztor Patrik (MSZP), Tóth Tamás (LMP) és dr. Orosz Géza Tamás (Együtt) neve szerepel majd.

76 ajánlás kellett

A választási törvény értelmében az lehetett jelölt, akit a körzetben élők legalább egy százaléka aláírásával támogatott. Mivel a 6-os körzetben a nyilvántartott választópolgárok száma 7554, így 76 érvényes ajánlásra volt szükség.

A kiküldött értesítőn mindenki megtalálja, hogy hol tud az urnához járulni. A szavazás után az a jelölt lesz képviselő, aki legtöbb érvényes voksot kapja. Érvényességi és eredményességi küszöb nincs.

HBN–OCs


Négy helyen szavazhatnak

A 27-es számú szavazókört a nagycserei Zrínyi Vadászházban, a 28-ast, a 29-est és az 57-est a Vámospércsi út 84. szám alatt található képző központban, a 34-est, a 39-est a Szabó Kálmán utca elején lévő Petőfi iskolában, a 108-ast pedig a Sipos utcai óvodában jelölték ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában