Helyi közélet

2017.04.19. 17:54

MSZP: konfliktushoz vezethet a szülőtartás

Debrecen - Mintegy 100 nyugdíjas vett részt szerdán a Hajdú-Bihar Megyei Nyugdíjas Parlament ülésén.

Debrecen - Mintegy 100 nyugdíjas vett részt szerdán a Hajdú-Bihar Megyei Nyugdíjas Parlament ülésén.

Húsz delegáltat választottak, ők képviselik a tagságot az Országos Nyugdíjas Parlament május 17-i ülésén, illetve megfogalmazták elvárásaikat az Orbán-kormány számára. A rendezvény utáni tájékoztatón Korózs Lajos MSZP-s országgyűlési képviselő elmondta: megszűnt a méltányossági közgyógyellátás és ápolási díj, a lakhatási támogatás, az adósságkezelési szolgáltatás, a rendszeres szociális segély. A felszólalók felemlegették a szülőtartás intézményét. Ugyanis ha egy idős ember bentlakásos otthonba kényszerül és a nyugdíjának a 80 százaléka nem fedezi a térítési díjat, a különbözet a gyerekére terhelhető, amely ahhoz vezethet, hogy a bírósági eljárás végeztére megromolhat a szülő és gyermeke kapcsolata – hangzott el.

Reagált a Fidesz: elvárható, hogy a gyermek figyeljen idős szüleire

A szocialisták idején gyakran nyugdíjból kellett eltartani a felnőtt embereket is. Ahogyan elvárható, hogy egy szülő gondoskodjon a gyermekéről, úgy az is elvárható, hogy egy gyermek felnőttként is odafigyeljen idős szüleire – írta közleményében dr. Pósán László (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában