Helyi közélet

2017.04.29. 12:09

Mi lesz veled, telek?

<em>Csaknem három évtizednyi hányattatás után eldőlni látszik a Böszörményi út és a Békessy Béla utca sarkán található nagy, háromszögletű üres telek sorsa. Az önkormányzat közgyűlése úgy határozott, hozzájárul a terület eladásához, azonban a dolgok most sem mentek simán. Ellenzéki képviselők rájöttek: miközben a vevő azt állítja magáról, hogy tisztán magyar tulajdonú vállalkozás, addig az online cégnyilvántartás szerint egy liechtensteini offshore vállalat is befigyel</em>. Orosz Csaba írása.

Csaknem három évtizednyi hányattatás után eldőlni látszik a Böszörményi út és a Békessy Béla utca sarkán található nagy, háromszögletű üres telek sorsa. Az önkormányzat közgyűlése úgy határozott, hozzájárul a terület eladásához, azonban a dolgok most sem mentek simán. Ellenzéki képviselők rájöttek: miközben a vevő azt állítja magáról, hogy tisztán magyar tulajdonú vállalkozás, addig az online cégnyilvántartás szerint egy liechtensteini offshore vállalat is befigyel. Orosz Csaba írása.

A helyi teleregénynek számító telekügy még a rendszerváltás idejére nyúlik vissza. Az újkerti lakótelep sarkából leválasztott szép kis parkot 1991-ben és 1992-ben értékesítette az önkormányzat az osztrák OMV-nek. Az olajcég sokáig benzinkutat akart oda építeni, de a környéken lakók szinte minden létező fórumon támadásba lendültek a terv ellen. Még élőláncot is tartottak. Ennek hatására a tulajdonos meghátrált, és 2008-ban el akarták adni a telket. Az üzlet azonban meghiúsult.

A jelek szerint mostanra a környékbeliek zöme megbékélt azzal, hogy gyorsétterem és élelmiszer-áruház nyílik ott. Viszont a komplexumnak lesz egy harmadik része is, amelybe korábban autómosót álmodott meg az új tulajdonos, de ez ellen nagyon ágáltak a lakók az erről tartott lakossági fórumon. Így az a bizonytalan izé még kiverheti a biztosítékot.

Meg lennék lepve, ha ebben a sztoriban nem lenne még valami fordulat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában