Helyi közélet

2017.04.14. 08:50

Megszorult a családja, ezért drogot árult az egyetemen az egyik hallgató

Debrecen - P. György Zsolt éppen drogot akart értékesíteni, amikor rajtaütöttek a nyomozók. Az első- és a negyedrendű vádlott egyaránt szabadlábon védekezhet.

Debrecen - P. György Zsolt éppen drogot akart értékesíteni, amikor rajtaütöttek a nyomozók. Az első- és a negyedrendű vádlott egyaránt szabadlábon védekezhet.

Noha februárban P. György Zsolt lecserélte ügyvédjét, s emiatt elmaradt a tárgyalás – ami az első lett volna –, csütörtökön hivatalosan is elkezdődött a Debreceni Egyetem területén kábítószer-terjesztéssel vádolt férfiak tárgyalása a Debreceni Törvényszéken. Mint Tatár Tímea szóvivő elmondta, három vádlott részben beismerő vallomást tett, a kérdésekre is feleltek. Negyedik társukat a következő alkalommal hallgatja meg a bíróság.

Az ügyészség szerint P. György Zsolt debreceni egyetemista volt, amikor családja anyagi helyzete megromlott. Ezért döntött úgy, hogy az egyetemi hallgatók között kábítószert értékesít. 2014 őszén vette fel a kapcsolatot a másodrendű vádlott O. Gáborral, tőle szerezte be a szereket: legalább 20 alkalommal, alkalmanként 50 gramm marihuánát vett tőle, összesen 1 millió 800 ezer forintért.

Közbeléptek a rendőrök

P. egy ideig zavartalanul terítette az anyagot, mígnem találkozott H. Csabával – aki később az ügy negyedrendű vádlottja lett. Beszélgetésük alkalmával hamar világos lett számára, hogy P. marihuánát árul. Pár héttel később H. telefonon kereste meg őt, majd az egyetem területén két csomag marihuánát adott el a neki. Másnap ismét anyagot adott volna át, azonban ekkor rajtuk ütöttek a rendőrök. A hálózathoz tartozó harmadrendű vádlott T. Józsefnél a hűtőszekrényben és a sakk-készletben is találtak kábítószergyanús anyagot – áll a vádiratban.

A csütörtöki tárgyalásra P. és H. már szabadlábon érkezett. A másod- és harmadrendű vádlottakkal szembeni kényszerintézkedésen változtatott a bíróság: házi őrizetről lakhelyelhagyási tilalomra enyhítettek – még nem jogerősen.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában