Helyi közélet

2017.04.27. 17:35

Lányok szállták meg az egyetemet

Debrecen - Általános és középiskolás lányok vették birtokukba csütörtökön az informatikai kart.

Debrecen - Általános és középiskolás lányok vették birtokukba csütörtökön az informatikai kart.

Immár ötödik éve csatlakozik a Lányok Napja kezdeményezéshez a Debreceni Egyetem. A kampány célja, hogy bemutassa a műszaki, technológiai, mérnöki és informatikai pálya előnyeit, a legkorszerűbb technológiákat és azok felhasználási területeit. Ezzel pedig olyan pályaválasztási lehetőségekre hívja fel az iskolás lányok figyelmét, amelyekre általában nem gondolnának. A rendezvényre ellátogatók többek között bepillanthattak a programfejlesztésbe vagy éppen a dizájnos weboldalak készítésébe is. A résztvevők megismerkedhettek a választható szakterületekkel, a tanulási lehetőségekkel, és átfogó képet kaphattak az ország legszélesebb körű informatikai képzéseiről.

Kellenek az informatikusok

Dr. Mihálydeák Tamás dékán szerint mára az informatika egy olyan területté nőtte ki magát, amely megkerülhetetlen, és amelyre nagy szükség van a társadalmunkban. – Az informatika széles tartományokat ölel át. Itt már szó sincs arról, hogy az olyan képességeket igényelne, amelyeket inkább a férfiakhoz szokás rendelni. A jól képzett informatikusok iránt hatalmas az érdeklődés. Nekünk fontos, hogy terjesszük az informatikához kapcsolódó kultúrát, hiszen ezáltal sok olyan területet be tudunk mutatni a diákoknak, amely kapcsán dönthetnek úgy, hogy ezzel szeretnék foglalkozni a jövőben – mondta el a dékán.

HBN–MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában