Helyi közélet

2017.04.08. 14:38

Kodály szellemében a debreceni kórusversenyen

Debrecen - Hat kórus részvételével tartotta meg az Éneklő Ifjúság városi minősítő hangversenyét a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége (KÓTA), a megyei zenei egyesület, valamint a városi közművelődési intézmény a Belvárosi Közösségi Házban szombaton.

Debrecen - Hat kórus részvételével tartotta meg az Éneklő Ifjúság városi minősítő hangversenyét a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége (KÓTA), a megyei zenei egyesület, valamint a városi közművelődési intézmény a Belvárosi Közösségi Házban szombaton.

A hangverseny műsorának összeállításánál a meghirdetők felhívták a figyelmet Kodály Zoltán születésének 135., halálának 50. évfordulójára. Az évfordulók alkalmából a rendezők ebben az évben „Az ének szebbé teszi az életet, az éneklők a másokét is” Kodály idézetet választották az esemény jelmondatává. A hangverseny találkozási, bemutatkozási lehetőséget teremtett a fellépőknek, zenei élményhez juttatta a résztvevőket, továbbá megismerhették egymás munkáját.

A hangverseny szünetében Pless Attila zongoraművész Kodály Zoltán műveiből adott elő, a Debreceni Citerazenekar hangulatos interaktív műsorral várta a résztvevőket és az érdeklődőket. Emellett Tavaszi játszóházat is rendeztek a szervezők.

HBN


Minősítések

  • Szent Efrém Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola és AMI Szivárvány Gyermekkara. Vezényelt: Deli Gabriella. „A” típusú minősítés Arany Diplomával fokozat.
  • Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és AMI Csicsergő Kicsinyek Kórusa. Vezényeltek: Szűcs Magdaléna és Tóthné Stumpf Noémi. Zongorán közreműködött: Mazajeva Enikő. „B” típusú minősítés – Kórus kategória Ezüst fokozat.
  • Kölcsey Ferenc Gyakorló Általános Iskola Vox Iuventutis Gyermekkar. Vezényel: Ráczné Nyíri Dorottya, Zongorán közreműködött: Jankovics Barbara. „A” típusú minősítés Arany Diplomával fokozat.
  • Szent Bazil Görögkatolikus Általános Iskola Mécses Gyermekkara-Hajdúdorog. Vezényelt: Radics Teréz; Zongorán. Közreműködött: Szkiba Istvánné. „B” típusú minősítés – Népdal kategória Arany fokozat, + Elismerő Oklevél a népdalcsokor autentikus, élményszerű előadásáért.
  • Kölcsey Ferenc Gyakorló Általános Iskola Kicsinyek Kórusa. Vezényelt: Vad Péter, Zongorán közreműködött: Jankovics Barbara. „A” típusú minősítés Ezüst fokozat. Elismerő Oklevél Jankovics Barbarának kiemelkedő zongorakísérői munkájáért.
  • Dóczy Gimnázium Vegyeskara. Vezényelt: Király Levente Zsolt. Nem kért minősítést. Elismerő Oklevél Király Levente Zsoltnak kiemelkedő kórusszervezői munkájáért.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában