Helyi közélet

2017.04.03. 09:18

Kivezették és nem vezetik vissza a parkolódíjakat Újfaluban

Berettyóújfalu - „Az már politikai öngyilkosság lenne. Tehát belátható időn belül biztos nem lesz módosítás.”

Berettyóújfalu - „Az már politikai öngyilkosság lenne. Tehát belátható időn belül biztos nem lesz módosítás.”

A városban először 2011-ben kellett fizetni a parkolóhelyek használatáért. Ekkor az önkormányzat költségvetésének az egyensúlyáért voltak kénytelenek bevezetni.

Ingyenes marad

– Eleinte 20–30 millió forint hasznunk volt a parkolók bevételéből. Az évek alatt azért próbáltuk egyre olcsóbbá tenni, így ez a haszon csak csökkent. Tavaly például 10 millió forint alatt volt ez az összeg, így azt mondtuk, hogy ezt vegyük ki, mivel 15 ezer ember életét keserítjük meg a fizetős parkolással. Ezzel egy időben nőtt az iparűzési adókból befolyó pénz, amivel tudjuk pótolni a parkolásból kieső bevételt. A legtöbbet egyébként a Gróf Tisza István Kórház előtti parkoló adta, ezt pedig igazságtalannak tartottuk, ugyanis az ember nem jókedvéből megy oda – mondta Muraközi István polgármester.

– 2011-ben a javaslatomra vezettük be a fizetős parkolás rendszerét, majd ugyancsak az én javaslatomra vezettük ki azt. Az én polgármesterségem alatt biztos, hogy nem kell újra fizetni majd a parkolásért. Az már politikai öngyilkosság lenne. Tehát belátható időn belül biztos nem lesz módosítás. Ez életszerű volt annak idején, elvégre azért fizettek az emberek, amit használtak is. A bevétel nagy része azonban nem is a helyi emberektől jött össze, hanem a környező települések lakosaitól. Egy kisvárosban ez egy nagyon érzékeny kérdés, a nagyvárosokban ez már megszokott, ott évtizedek óta fizetni kell. Nálunk egy ideig még biztos ingyenes lesz – jelentette ki a polgármester.

HBN–BR


Egyik olvasónk szerint magántőke bevonásával csökkenthetők lennének a parkolási gondok Debrecenben. A javaslat lényege, hogy össze kellene gyűjteni azokat, akik hajlandók anyagi áldozatot hozni új köztéri parkolók kialakításáért. A költséget befizetnék a városnak, cserébe használati jogot kapnának. 3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában