Helyi közélet

2017.04.05. 19:36

Időjárás-jelentés - 2017. április 5.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

Kontinensünk északi részének időjárását ciklonok és a hozzájuk tartozó frontok határozzák meg. Hatásukra Izlandon, a Skandináv-félszigeten, valamint az Ural előterében többnyire erősen felhős az ég, többfelé esik az eső, záporeső, északkeleten sokfelé havazik, hózáporok fordulnak elő. Sekély ciklon található a mediterrán térségben, emiatt arrafelé szintén több a felhő, záporok, zivatarok alakulnak ki. Ugyanakkor a Brit-szigetek és a Kelet-európai-síkság fölött anticiklon helyezkedik el. Területén változóan felhős az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa északi tájain többnyire 0 és +10, a nyugati és a mediterrán térség tartósabban felhős vidékein 11 és 19 fok között változik. A legmelegebb a Pireneusi-félszigeten, valamint a Fekete-tengertől északra van, ahol a délutáni órákra általában 20, 26 fok közé melegszik fel a levegő, sőt Dél-Spanyolországban 27, 28 fokot is mérnek. Csütörtök estig a Kárpát-medencét is eléri a Skandináv-félsziget fölött örvénylő ciklon hidegfrontja, több fokkal gyengül a nappali felmelegedés.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig

Kezdetben gyakran lesz erősen felhős az ég, és többfelé várható eső, zápor, késő estig helyenként zivatar. Csütörtökön napközben északnyugat felől felszakadozik, délutántól jelentősen csökken a felhőzet. A csapadékzóna kelet felé helyeződik, egyre inkább csak az ország keleti harmadában valószínű további eső, zápor. Éjszakától egyre több helyen megerősödik, csütörtökön napközben az ország középső területén viharossá fokozódik az északnyugati szél, de zivatarok környezetében is számíthatunk átmenetileg viharos széllökésekre.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 9 és 15 fok között várható.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában