Helyi közélet

2017.04.10. 18:06

Időjárás-jelentés - 2017. április 10.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

A kontinens legnagyobb részén az ilyenkor megszokottnál több fokkal enyhébb az idő. A Skandináv-félsziget északi harmadán és északkeleten, az Ural előterében mérnek csupán 5 fok, illetve legészakabbra 0 fok alatti maximum-hőmérsékletet. Több helyen ugyanakkor már inkább a nyarat idézi az időjárás; vasárnap Franciaország nyugati felén, a Pireneusi-félszigeten 25 és 30 fok közé melegedett a levegő, de Dél-Angliában, a Germán-alföldön, az Alpok országaiban és a mediterrán térségben is meghaladta a 20 fokot a csúcsérték. Jelentősebb csapadék Norvégiában van, Európa déli felén többnyire a napsütésé a főszerep. A Kárpát-medence időjárásában kedd estig változás várható. Hidegfront éri el térségünket, erősen megnövekszik a felhőzet, és eső, zápor is valószínű.

Várható időjárás az ország területén kedd estig

Hétfőn a több-kevesebb gomolyfelhő mellett alapvetőn napos időre számíthatunk, legfeljebb estefelé a Nyugat-Dunántúlon lehet egy-egy zápor, kis valószínűséggel zivatar. Éjszaka északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és kedden sok lesz a felhő, csak rövid időszakokra süthet ki a nap.

Szórványosan, napközben főként délen és keleten várható eső, zápor. Éjszaka, valamint kedd délelőtt délkeleten egy-egy zivatar sem kizárt. Hétfőn helyenként megélénkül a déli szél. Hajnaltól a szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, megerősödik, napközben a Dunántúlon viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 14 és 20 fok között várható, délkeleten lesz a legmelegebb.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában