Helyi közélet

2017.04.04. 14:11

Hadházon az aljnövényzet égett, Debrecenben kukát kellett oltani

Hajdú-Bihar - Az aktív hétvége után egy átlagos nappal indult a hete a megyei tűzoltóknak. Segítségnyújtás, aljnövényzettűz és kukatűznél avatkoztak be.

Hajdú-Bihar - Az aktív hétvége után egy átlagos nappal indult a hete a megyei tűzoltóknak. Segítségnyújtás, aljnövényzettűz és kukatűznél avatkoztak be.

Hétfőn, a hajnali órákban segítségnyújtásra riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat. Debrecenben, az Erzsébet utcában egy első emeleti lakásba kellett kihúzós létrán át, ablakon keresztül bejutni. A mentők egy személyt kórházba szállítottak.

Hasonló riasztás volt tegnap délelőtt Monostorpályiban, a Rákóczi utcában, ahová a létavértesi önkormányzati tűzoltók vonultak ki. Egy ablakon keresztül dugólétra segítségével behatoltak és kinyitották az ajtót a mentőszolgálatnak, akik egy személyt kórházba szállítottak.

Kora délután Hajdúhadházon, az Árpád utcában négyszáz négyzetméteren aljnövényzet égett. A hajdúböszörményi önkormányzati és a debreceni hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltották el a tüzet. Személyi sérülés nincs, anyagi kár nem keletkezett.

Fotó: katasztrófavédelem

Kukatűz volt ezzel egy időben Debrecenben. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral tudták eloltani a lángokat.

Tegnap délután egy hektáron lángolt az avar Hajdúbagoson, a Szőlő kertben. A nagy szél miatt a tűz lakóházakat is veszélyeztetett. A debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. Az eset során személyi sérülés és anyagi kár nem történt.

Hajdúböszörményben, a Vidtelke utcában egy családi ház kéményében izzott és égett a lerakódott korom hétfő délután. A hajdúböszörményi önkormányzati tűzoltók dugólétrán keresztül kéziszerszámokkal eltávolították az égésterméket. Anyagi kár nem keletkezett.

A tegnap esti órákban Nádudvaron, a Kocsordi utcában nád- és szeméttűzhöz riasztották a püspökladányi hivatásos tűzoltókat, akik egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a körülbelül egy hektáros tüzet. A helyszínre a rendőrség is kivonult.

- Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában