Helyi közélet

2017.04.05. 11:45

Gyorsítva

<em>Összesítve jelenleg Magyarországon „a legsiralmasabb a demokratikus intézmények helyzete” a közép-európai régióban – áll a Freedom House jelentésében, amiben arra is emlékeztetnek, hogy a kilencvenes évek elején (Lengyelország mellett) hazánk a demokratikus átalakulás iskolapéldája volt.</em> Szőke Tímea jegyzete.

Összesítve jelenleg Magyarországon „a legsiralmasabb a demokratikus intézmények helyzete” a közép-európai régióban – áll a Freedom House jelentésében, amiben arra is emlékeztetnek, hogy a kilencvenes évek elején (Lengyelország mellett) hazánk a demokratikus átalakulás iskolapéldája volt. Szőke Tímea jegyzete.

A tájékozatlan választópolgár esetleg elbizonytalanodhatna, mennyiben fogadja el a fenti osztályzatot, de szerencsére a Kormányszóvivői Iroda válasza siet eloszlatni a kételyeket azzal, hogy ízelítőt ad demokráciafelfogásból: a Freedom House Soros György által finanszírozott szervezet, nem meglepő, hogy Magyarországot támadja.

Vagyis aki a pénzt adja, az diktál; a főnök utasít, a többiek vakon végrehajtják; illetve a kritika egyelő a támadással. S biztos, ami biztos, kedden átnyomják a törvényhozáson a lex CEU-t. És most nem a tartalmán problémázok (azon lehetne vitatkozni, már ha lenne rá idő), hanem azon, hogy gyorsított eljárásban teszik ezt; ahogy tiltakozás hatására meghosszabbítják a kisvasutat Bicskéig, úgy felgyorsítják a problémás jogszabály keresztülvitelét is. Talán Soros kottájából játszanak: szavakban tiltakoznak, közben meg pecsétet nyomnak a Freedom House jelentésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában