Helyi közélet

2017.04.18. 16:48

Dicsőség és pluszpontok: egy böszörményi tanuló elképesztő sikere

Hajdúböszörmény - Nagy hírű és tradíciókkal rendelkező szakképzők tanulóit utasította maga mögé a diák.

Hajdúböszörmény - Nagy hírű és tradíciókkal rendelkező szakképzők tanulóit utasította maga mögé a diák.

Reményi Szabolcs, a hajdúböszörményi Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium tanulója 1. helyen végzett az ÁSZÉV döntőjében – tudatta a Naplóval Daróczyné Szanics Mónika.

Az ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak e tanévi versenyét (ÁSZÉV) április 3–4. között rendezték meg a Nemzetgazdasági Minisztérium megbízásából. A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal szervezésében, a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrumban tartották a kétfordulós versengést, melyen 104 diák indult. A döntőbe 11-en kerültek be. Reményi Szabolcs, a hajdúböszörményi Széchenyi szakképző iskola tanulója az erdészet és vadgazdálkodás ágazat legjobbjai közt bizonyult a legkiválóbbnak. – Eredménye azért is kiemelkedő, mert olyan nagy hírű és tradíciókkal rendelkező erdészeti szakképzők tanulóit utasította maga mögé, mint a soproni és a mátrafüredi iskolák. Az első hely a dicsőség mellett 100 pluszpontot jelent a győztes tanulónak a továbbtanuláskor, valamint jelentős összegű pénzjutalmat – olvasható a beszámolóban.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában