Helyi közélet

2017.04.12. 07:33

Bedobták az önkormányzat rádióját

Debrecen - A kormány lehetővé teszi, hogy sokkal kevesebb idő, figyelem jusson a debreceniekre.

Debrecen - A kormány lehetővé teszi, hogy sokkal kevesebb idő, figyelem jusson a debreceniekre.

Június elsejétől a Rádió 1-hez csatlakozik a Debrecen Rádió FM 95 – közölte szerdán a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a debreceniek elbúcsúzhatnak a 2013 őszén indult és önkormányzati pénzből fejlesztett helyi rádió műsorainak nagy részétől, hiszen az Andy Vajna-féle adótól mindössze a nem túl hallgatott 10 és 12 óra közötti idősávot kapják meg saját tartalom készítésére. Emellett óránként pár perc juthat helyi hírekre. Az Orbán-éra milliárdos állami erőforrásokkal (kaszinók, pénzhitelek, filmügyi kormánybiztosság stb.) kitömött producere cserébe immár Debrecenben is hallgathatóvá teszi sztárjait, kérdés, meddig lesz a csatornánál az a Sebestyén Balázs, akit éppen egy kormánykritikus beszólása miatt dorgált meg Vajna a napokban.

Bár a Debreceni Vagyonkezelő sikersztoriként próbálta eladni a fejleményeket, akad kérdés bőven – egyelőre várjuk a válaszokat az önkormányzattól. Így például szeretnénk megtudni, miként érinti a változás a Debrecen Rádió FM 95 bevételeit, teljesülhet-e ez utóbbi kapcsán a 2017-re tervezett 12 milliós növekedés, szükségesek-e elbocsátások. Vagy felvethető-e az, ami a hallgatottsági adatokból vélelmezhető: hogy a lépéssel a debreceni rádió nem, de a Vajna-féle inkább jól jár.

HBN-RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában