Helyi közélet

2017.04.13. 14:27

A verset is le kell kaparni?

Debrecen - Még verset is csak engedéllyel lehet, lehetne kiragasztani Debrecen közterületein.

Debrecen - Még verset is csak engedéllyel lehet, lehetne kiragasztani Debrecen közterületein.

Lekapartak egy verset tartalmazó papírlapot a Kossuth téren az egyik lámpaoszlopról közterület-felügyelők szerda reggel. A dolog előzménye, hogy a belvárost április 11-én, a magyar költészet napján verseket tartalmazó papírok lepték el, miután az interneten elindult a „Posztolj verset az utcára!” kezdeményezés.

Arról, hogy miért kellett az egyik ilyet leszedni, Tőzsér Gyula a közteresek hatósági osztályának vezetője azt mondta a Naplónak, hogy a helyi szabályok szerint közterületre csak tőlük kapott engedéllyel szabad bármit, akár verset is kiragasztani. Ilyesmit azonban most nem hagytak jóvá. – Amennyiben mindenkinek megengednénk a ragasztgatást, egy idő után mindent ellepnének a papírok, melyeket később a szél fújna az utcán – magyarázta az illetékes.

Tőzsér Gyula úgy tudja, hogy a legtöbb verset az egyik helyi középiskola diákjai ragasztották ki, ezért levélben fogják megkeresni az intézményt, és azt kérik tőlük, hogy a jövőben ne így járjanak el. – A következő magyar költészet napján készek vagyunk ehhez megfelelő felületet biztosítani – állította.

Az osztályvezető arról is beszámolt, hogy az első lekaparást követően leállította kollégáit, és arra kérte őket, hogy szombatig adjanak haladékot a költészet napi papíroknak, melyek eltávolításáról elvileg a kihelyezőknek kellene gondoskodniuk.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában