Helyi közélet

2017.04.25. 11:00

A nap receptje: dobálós rétes

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Serényfalva - A mazsola természetesen kihagyható, attól függ, ki hogyan szereti.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Serényfalva - A mazsola természetesen kihagyható, attól függ, ki hogyan szereti.

Hozzávalók:

  • 50 dkg rétesliszt
  • 34 dkg porcukor
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1/2 kg túró, 4 tojás
  • 4 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg mazsola
  • Elkészítés:

    A fele vajjal kikenjük a tepsit. A porcukrot és a réteslisztet a sütőporral alaposan összekeverjük, és a felét beleszórjuk a tepsibe.

    Rámorzsoljuk a túrót, rászórjuk a vaníliás cukrot, a mazsolát és a megmaradt lisztkeveréket. A másik fele vajat rászeleteljük a tetejére. A tejben felverjük a tojásokat és végül ezt is ráöntjük a tésztára, majd sütőben pirosra sütjük.

    - Majtényiné Vig Mária, Serényfalva -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában