Helyi közélet

2017.04.28. 10:38

A Bocskai-korona másolatát is bemutatták a nánási agrárbálon

Hajdúnánás - A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karával közösen rendezett Locsoló- és Koronabált Hajdúnánás önkormányzata a Művelődési Központ színháztermében.

Hajdúnánás - A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karával közösen rendezett Locsoló- és Koronabált Hajdúnánás önkormányzata a Művelődési Központ színháztermében.

A „Locsolóbál” a húsvéti ünnepkör eseményeként az idén harmadik alkalommal adott lehetőséget agrárszakemberek, intézményvezetők, képviselők, professzorok találkozójára, kapcsolataik elmélyítésére. Az idei rendezvény különlegességeként a hajdúváros meghívását elfogadva közös Locsoló- és Koronabált rendezett Hajdúnánás Önkormányzata, valamint a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara április 22-én, szombaton. A csaknem 200 vendéget Komlósi István, a kar dékánja, Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere és Nyakas András mezőgazdasági vállalkozó köszöntötte.

Az esten fellépett a hajdúnánási Aranyszalma Ifjúsági Néptáncegyüttes, akik idén novemberben Japánba látogatnak Koizumi Hirosi, a Tojama, a Megyei Művészeti és Kulturális Szövetség elnökének meghívására. A néptáncműsor után a magyar crossover zenei élet máig legmeghatározóbb zenekara, a három „hegedűhercegnő”, a Princess együttes tagjai léptek színpadra.

Az eseményen bemutatták Bocskai István koronájának másolatát, valamint a 2012-ben bevezetett Bocskai Koronát – Hajdúnánás helyi pénzét, amellyel 2016 óta Vámospércsen, Balmazújvároson és Hajdúhadházon is elfogadnak fizetőeszközként.

Az érdeklődők „A hajdúnánási szalmafonás története” című interaktív kiállítás keretében megismerhették a szalmafonás technológiáját, és felpróbálhatták a különböző szalmakalapokat is, miközben a jó hangulatról két helyszínen a Coctail Band, valamint Tordai Zoltán és zenekara szórakoztatta a vendégeket.

A rendezők a kitűnő hangulat mellett gondoskodtak az ínyencekről is, akik egyebek mellett szegfűgombás mangalica szüzet, borókás süldődeklit, vagy éppen vörös körtével tálalt bundázott kecskesajtot is kóstolhattak.

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában