Helyi közélet

2017.03.08. 07:33

Vizoviczki-ügy: haladnak, de lassan

Debrecen - A 22 vádlottas büntetőügyben már a kötelező felolvasás is idegőrlő.

Debrecen - A 22 vádlottas büntetőügyben már a kötelező felolvasás is idegőrlő.

A 35. tárgyalási napon is túl van immár a Vizoviczki László és társai ellen vesztegetés vádjával zajló büntetőeljárásban a Debreceni Törvényszék. A korábban a fővárosi éjszakai életben meghatározó szereppel bíró Vizoviczkinak Debrecenben is volt diszkója. A 90 oldalas vádiratban terheltként szereplők zöme civil, de van rendőr, tűzoltó és pénzügyőr is. Az ügyre a legszigorúbb titkos minősítés vonatkozik, ezért a nyilvánosság és a sajtó teljes kizárásával folyik.

A törvényszék keddi közlése szerint a 22 vádlottat felvonultató, első fokon két éve zajló eljárásban a 90 ezer oldalas nyomozati iratból ezer oldalnyi jegyzőkönyvet szó szerint kell felolvasnia a bírónak. Jelenleg tanúkihallgatások zajlanak, azt követően jöhet a védelem által felajánlott bizonyítás lefolytatása. Ez a bizonyítási anyag további növekedésével járhat. Az ügy kiemelt jelentőségű, átlagot jóval meghaladó munkaigényű, amelyben széleskörű bizonyítás indokolt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában