Helyi közélet

2017.03.24. 12:23

Villámcsapással, lángoló avarral és autóbalesetekkel gyűlt meg a tűzoltók baja

Hajdú-Bihar - Két közúti baleset, három avartűz és egy lángoló tároló is munkát adott a megyei tűzoltóknak.

Hajdú-Bihar - Két közúti baleset, három avartűz és egy lángoló tároló is munkát adott a megyei tűzoltóknak.

Villám csapott egy családi ház tetőterébe csütörtök hajnalban a debreceni Nyáry Pál utcában, aminek a következtében megsérültek egy bojler elektromos vezetékei. A debreceni hivatásos tűzoltók áramtalanítottak és kiszakaszolták a vizet, majd felhívták a lakók figyelmét, hogy ne használják az elektromos hálózatot, amíg azt villanyszerelővel át nem vizsgáltatták. Személyi sérülés nem történt.

Teljes terjedelmében égett egy faszerkezetű tároló Püspökladányban, a Hajdú utcában csütörtök reggel. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Személygépkocsi borult az oldalára tegnap délelőtt a 471. számú főút mentén, Nyírgelse közelében. A nyíradonyi tűzoltók áramtalanították a járművet, és kiszabadították a beszorult vezetőt. A beavatkozás teljes útlezárás mellett zajlott. A mentőszolgálat szakemberei azt állapították meg, hogy a vezető nem sérült meg.

A csütörtök délelőtti órákban a debreceni Bodai utcára hívták a megyeszékhely tűzoltóit, ahol egy magas fa veszélyeztetett melléképületet és elektromos vezetékeket. A tűzoltók létráról vágták le a veszélyes ágakat, a fát pedig másfél méterig visszametszették. Az áramszolgáltató szakemberei is a helyszínen tartózkodtak biztosítás céljából.

Csütörtök este Tégláson, a Kun Béla utcában villanyoszlopnak ütközött és az oldalára borult egy személygépkocsi, az oszlop betongyámja eltört. A hajdúböszörményi tűzoltók áramtalanították és kerekeire állították a járművet. Az áramszolgáltató szakemberei helyreállították a sérült oszlopot, a javítás idejére harminc fogyasztó maradt áram nélkül. A mentősök egy sérültet szállítottak kórházba.

Ugyanezen a napon három avartűzesetnél avatkoztak be a megye tűzoltói. A debreceni hivatásos tűzoltók Debrecenben, az Agancs utcán oltottak el egy nyolcezer négyzetméteres avartüzet, a berettyóújfalui tűzoltók Berettyóújfaluban, a Sárostókert dűlőn vették fel a harcot a lángra kapó, száraz aljnövényzettel, míg a komádi tűzoltók Komádiban, a Szegfű utcában küzdöttek meg a felgyulladó bozótossal. Anyagi kár és személyi sérülés egyik esetben sem történt.

- Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -


Az elmúlt 24 órában három személyi sérüléses közlekedési baleset történt a megyében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában