Helyi közélet

2017.03.02. 18:50

Videó: Megkezdődtek az Arany-napok Debrecenben

Debrecen - Évtizedes hagyományt ápol az iskola az Arany János-napok megrendezésével.

Debrecen - Évtizedes hagyományt ápol az iskola az Arany János-napok megrendezésével.

Idén az Arany emlékévhez méltó programsorozattal tiszteleg egykori névadója előtt a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája Arany János téri feladatellátási hely. A születésének bicentenáriumát ünneplő páratlan szókincsű költő emlékére március első két hetében irodalmi, tudományos, és sport vetélkedőkön tehetik próbára tudásukat a diákok. Az idei esztendőben a természettudományok köré összpontosulnak a feladatok.

A rendezvénysorozat az iskola melletti felvonulási téren a költő munkásságának és debreceni kötödésének ismertetésével kezdődött.

Csodálatos dolog

– Március a megújulás hónapja, a természetben az újév kezdete, az új remények születése. Már önmagában is csodálatos dolog, hogy egy iskola egy ilyen méltó programsorozat megrendezésére képes. Ez azt jelenti, hogy erős és van mondanivalója a tanításon túl is. Sőt nemcsak saját szűkebb és tágabb közösségének, hanem a városnak is hozzá tud tenni az életéhez – fogalmazott dr. Jávor András, a Debreceni Egyetem rektorhelyettese. Az ünnepi beszédek után a felvonulási téren a költő mellszobránál koszorúkat és virágokat helyeztek el az iskola tanárai és nebulói, valamint az egyetem és a város képviselői.

A koszorúzást követően – csatlakozván az Országos Drámapedagógiai Társaság Dráma van! című felhívásához – a gyerekek kétszáz darab Arany idézetekkel ellátott sárga színű léggömböt engedtek szabadon a költő emlékezetére.

HBN–MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában