Helyi közélet

2017.03.29. 10:48

„Taroltak” a hajdúvárosok a fővárosi utazási kiállításon

Budapest - Valós brand alakul ki hajdúvárosok néven a megyei turisztika területén. A HUNGEXPO Utazás Kiállítás és Vásár március 5-ig várta a látogatókat.

Budapest - Valós brand alakul ki hajdúvárosok néven a megyei turisztika területén. A HUNGEXPO Utazás Kiállítás és Vásár március 5-ig várta a látogatókat.

A fővárosi eseményről több megyénkbeli település is sikereket elkönyvelve tért haza. Balmazújváros a feltöltődésre vágyó vendégek számára kínálta gyógyító hatású termálvizét, ehhez kapcsolódóan a Kamilla Gyógy-, Termál-és Strandfürdő szolgáltatásait. A város standjánál a hungarikumként is számon tartott kamillából készült gyógyteát kóstolhatták a kiállításra látogató vendégek.

Dr. Veres Margit, Balmazújváros polgármestere szerint kiemelten fontos, hogy egy ilyen rangos kiállításon képviselheti hagyományait és értékeit Balmazújváros, ezzel felhívva a figyelmet arra, hogy egy kisvárosban is lehetnek olyan különleges turisztikai attrakciók, melyek a bel- és külföldi turisták számára is vonzóak lehetnek.

Mint mondta, a kiállítás nagyszerű platformot biztosít ahhoz is, hogy bemutassák a nagyközönség számára májustól elérhető, négycsillagos Hotel Kamillát. A hotel, valamint a szomszédságában található uszoda, sportcsarnok, az élő- és műfüves futballpályák sportturizmus szempontjából is kiemelendőek, hiszen az edzőtáborba érkező sportklubok számára magas színvonalú ellátást és felkészülési lehetőséget biztosítanak.

A III. Hajdúk Világtalálkozója Hajdúnánáson 2016 augusztusában. Fotó: Matey István

Az Utazás Kiállítás visszatérő vendégeként Hajdúnánás városa is fontosnak tartja, hogy minél szélesebb nyilvánosságot kapjanak a település értékei. A szalmafonás rejtelmeibe idén is bepillanthattak a látogatók, akárcsak a szalmakalap-készítés fortélyaiba.

Brand lett a „hajdúváros”

Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke a szakmai megnyitót követően elmondta, bizakodással tölti el, hogy valós brand alakul ki hajdúvárosok néven a megyei turisztika területén. Előremutató az a szándék, ahogyan a hajdúvárosok és a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. közösen jelent meg a kiállításon, ahol impozáns, kreatív attrakciókkal, gazdag standokkal várják a látogatókat.

HBN


Minden igényt kielégítő utazásiajánlat-mustra zajlott három napon át a Nagyerdei Stadionban található Hallban.


A több mint száz kiállítót felvonultató XXVII. Debreceni Utazási Vásár és Autókiállítás ebben az évben is nagy sikernek örvendett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában