Helyi közélet

2017.03.30. 15:29

Sétára indulnak az autizmussal élőkért

Debrecen - Az elfogadásra és a segítségnyújtásra bátorítanak minden embert.

Debrecen - Az elfogadásra és a segítségnyújtásra bátorítanak minden embert.

Az autizmus világnapja alkalmából indul az „I. debreceni kék séta az autizmussal élőkért” vasárnap. Sipos Zsuzsanna főszervező elmondta, ötletével három hete kereste fel Halász D. Jánost, az Ifjúsági Ház igazgatóját. – Autista gyereket nevelek, tudom, milyen nehéz ezeknek a családoknak, ugyanis sokan elfordulnak tőlük. Az ország nagy részén már évek óta rendeznek ilyen sétákat, itt azonban senki nem foglalkozott még ezzel. A kezdeményezésem mellé állt a Kemény Zsigmond úti Óvoda és a Kinizsi Pál Általános Iskola vezetősége is, mivel a két intézményben már évek óta tanulnak autista gyerekek. Azóta további tizenkét szervezet, valamint több művészeti csoport biztosított a támogatásukról – tájékoztatott a főszervező.

A menet vasárnap tizenegy órakor az Egyetem térről fog elindulni motoros felvezetéssel, mazsorettek kíséretében az Ifjúsági Házig. Itt dr. Széles Diána alpolgármester köszönti a résztvevőket, majd kulturális programokkal folytatják.

HBN-BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában