Helyi közélet

2017.03.31. 11:11

Roland, a vasutas

<em>Abban a faluban vagy városban, ahol komoly fejlődés van, úgy tapasztaltam két és fél évtizedes tájékoztató munkámban, vagy a polgármesteri székben, vagy a település jövőjét meghatározó pozícióban ül egy fiatal.</em> Kovács Zsolt írása.

Abban a faluban vagy városban, ahol komoly fejlődés van, úgy tapasztaltam két és fél évtizedes tájékoztató munkámban, vagy a polgármesteri székben, vagy a település jövőjét meghatározó pozícióban ül egy fiatal. Kovács Zsolt írása.

Olyan, aki abból a közösségből indult, akit ismernek, jól ismernek, segítik, majd elismerik. Az pedig tök mindegy, hogy a politikai paletta melyik oldalán áll, hiszen ő nem párt-, hanem településpolitikus. Amit épít, azt magának is építi; amit tesz, azt magáért, a gyermekeiért is teszi. És ki nem akarná a legjobbat önmagának, szeretteinek, környezetének? Szőllősi Roland tősgyökeres pocsaji fiatalember.

Vasutas. Állomásfőnök a pocsaj-esztári állomáson, de ha kell, a jegyet is kiadja. Mindezzel azonban nem elégedett meg. Motorja, projekt-koordinátora volt annak a tízegynéhány települést összefogó vasútfejlesztő projektnek, aminek egy országos jelentőségű eseményéhez érkeznek április elsején. A beruházás ékkövét, a Pocsaj-Esztár vasútállomáson megépített „Érmelléki intermodális csomópontot” vehetik használatba az utasok. Csodálatos környezet, biztonság, komfort, még a buszmenetrend változását is elérte. A 106-os vasútvonal úgy tűnik, rendben van. Feladat azonban van még szerte a MÁV háza táján. És nem is kell messzire menni, nem is kell elhagyni a megyénket…


A projekt ékköve a Pocsaj-Esztár vasútállomáson megépített „Érmelléki intermodális csomópont”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában