Helyi közélet

2017.03.28. 11:20

Polgárőrök, íjászok és labdarúgók

Bakonszeg - A civilek aktívan bekapcsolódnak a kistelepülés közéletébe.

Bakonszeg - A civilek aktívan bekapcsolódnak a kistelepülés közéletébe.

A kis bihari településen jelenleg három civilszervezet működik aktívan. Az egyik legrégebbi egyesület a polgárőrség, amely közel száz tagjával felel Bakonszeg biztonságáért. A Bakonszeg­ért Egyesület a helyi hagyományőrzéssel, kulturális és irodalmi dolgokkal, ifjúságvédelemmel foglalkozik, valamint kiveszi részét a rendezvények szervezésében is, sőt egy pályázat révén a művelődési ház felújításába is bekapcsolódott.

A Nadányi Ágnes Sport Egyesület felel a sportolók összefogásáért, támogatásáért, továbbá az ifjúság- és az egészségvédelemben is van szerepet játszanak. Van egy megyei harmadosztályú focicsapatuk, ám a működése veszélyben van, mert kevés a fiatal a faluban. Az egyesületen belül az íjászatot támogatják még kiemelten.

HBN–BR


A 90-es évek végén, mikor csődeljárás folyt a település ellen, a Remete-tavat értékesíteni kellett, így az önkormányzatnak jelenleg már nincs semmi köze hozzá. Ennek ellenére, amíg működött, kiemelt szerepet játszott a falu életében. Gara Péter polgármester úgy véli, nagyon fontos lenne mind az adóbevételek tekintetében, mind a munkahelyek számának növelése szempontjából, ha ismét turisztikai attrakcióként is üzemelne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában