Helyi közélet

2017.03.03. 13:00

Otthonra lelt Nagyrábén a fotográfus

Nagyrábé - „Értékek fája” címmel a helyi értékek megőrzésére programsorozatot indított a nagyrábéi művelődési ház.

Nagyrábé - „Értékek fája” címmel a helyi értékek megőrzésére programsorozatot indított a nagyrábéi művelődési ház.

Először Dezső Ilona Anna helyi irodalmár és festő alkotásainak válogatását csodálhatták meg az érdeklődő. A hónap végén pedig egy másik művészeti ágban alkotó Bogya Pál életmű kiállítása nyílt meg a kiállító teremben. A fotográfus „Ahogy én láttam” című kiállítását Ványai Gusztáv nyitotta meg, aki a szépszámú érdeklődőnek igyekezett példákkal is alátámasztva hangsúlyozni a pillanatrögzítő, a hétköznapi, valamint a művészi fotografálás közötti különbséget. A színek, a látószögek a keretszerkezetek adják a képek különös hatásait, de megtartva az egyén érzelmi megközelítését.

Az alkotó Bécsi Évával való beszélgetésben vallott életútjáról, a technika fejlődéséről, útkereséséről, céljairól és mindarról, hogy bár nem Nagyrábé szülötte, de itteni élete és munkái, mégis azt sugallják, oda megérkezet, otthonra talált. Mindezt erősítette, hogy a szervezők 60. születésnapja alkalmából még egy szép tortával is köszöntötték.

HBN–KS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában