Helyi közélet

2017.03.20. 12:50

Német képregényekről lesz szó a következő Science Cafén

Debrecen - A kortárs képregények világába kalauzolja az érdeklődőket következő előadásával a Science Café, a Debreceni Egyetem tudományos ismeretterjesztő sorozata.

Debrecen - A kortárs képregények világába kalauzolja az érdeklődőket következő előadásával a Science Café, a Debreceni Egyetem tudományos ismeretterjesztő sorozata.

Képregény és történelem: a közelmúlt eseményei kortárs képregényrajzolók munkájában címmel Trippó Sándor, a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Germanisztikai Intézet Német Nyelvű Irodalmak nem önálló Tanszékének tanársegéde tart előadást.

Mennyire lehet megismerni a múltat a képregényekből? Milyen nézőpontokat tárnak fel és milyen emlékezetpolitikai kihívásokról, vitákról tanúskodik egy-egy történet?

- Elsősorban a német képregények alapján szeretném bemutatni a közelmúlt történelmi eseményeinek képregényes feldolgozását – mondta az unideb.hu portálnak Trippó Sándor, aki fontosnak tartja, hogy azt is szemléltesse, hogyan is jelenik meg többek között a rendszerváltás, vagy a német kettéosztottság napjaink képregényében, és hogyan van ez kapcsolatban más korszakokról szóló történelmi képregényekkel.

- Az előadás során szeretnék egy kis kitekintést nyújtani arról is, hogy a kortárs magyar képregények hogyan dolgozzák fel a közelmúlt magyar eseményeit, akár a világháborúkat, vagy éppen az 56-os forradalmat – sorolta a témákat az előadó.

A Science Café-t a Tudományos Igazgatóság szervezi azzal a céllal, hogy szokatlan környezetben, rendhagyó témákat bemutatva népszerűsítse az egyetemen zajló kutatásokat és azok legfrissebb eredményeit.

Időpont: 2017. március 22. szerda 17 óra

Helyszín: Fórum Bevásárlóközpont Libri Könyvesbolt (Debrecen, Csapó u. 30.)

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában