Helyi közélet

2017.03.07. 15:54

Nem enyhített az ítélőtábla a drogdílerek büntetésen

Debrecen - A Debreceni Ítélőtábla Dr. Balla Lajos vezette tanácsa helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

Debrecen - A Debreceni Ítélőtábla Dr. Balla Lajos vezette tanácsa helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

Az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2016 októberében K. S. elsőrendű vádlottat 8 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra, K. S. A. másodrendű vádlottat 3 év 4 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt. A bíróság az elsőrendű vádlott vonatkozásában 545.000 forint, a másodrendű vádlott esetében 256.000 forint vagyonelkobzást rendelt el. A vádlottak legkorábban büntetésük kétharmad részének kitöltése után bocsáthatók feltételes szabadságra. Az ítélet ellen a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2013 őszén a vádlottak megállapodtak abban, hogy K. S. A. marihuána és speed típusú kábítószereket fog vásárolni az elsőrendű vádlottól továbbértékesítés céljából. Ezt követően K. S. rendszeresen ellátta eladásra szánt droggal a másodrendű vádlottat. A másodrendű vádlott és vevői telefonon egyeztettek az anyag átadásáról, általában 10 grammos kiszerelésekben és Debrecen különböző helyszínein adták át a csomagokat. 2013 decemberében egy ilyen alkalommal csaptak le rájuk a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-Főkapitányság Felderítő Osztályának munkatársai és az elsőrendű vádlott által használt gépkocsiból lefoglaltak 234.17 gramm marihuánát. Ezt követően az elsőrendű vádlott élettársának hajdúnánási albérletében is házkutatást tartottak, és lefoglaltak több mint 3 millió forintot. A ház garázsában digitális mérleget, fémhegesztő gépet, csomagoló fóliát, és más kábítószer gyanús anyagot találtak.

- Debreceni Ítélőtábla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában