Helyi közélet

2017.03.12. 19:16

Megnyílt a XXVI. Debreceni Tavaszi Tárlat

Debrecen - A zsűri 50 alkotó 72 művét javasolta kiállításra, ebből nyolc alkotást díjaztak.

Debrecen - A zsűri 50 alkotó 72 művét javasolta kiállításra, ebből nyolc alkotást díjaztak.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében rendezték meg vasárnap délután a XXVI. Debreceni Tavaszi Tárlat megnyitóját és ünnepélyes díjkiosztóját a Kölcsey Központban.

Április 9-ig

A megjelenteket Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára és Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere köszöntötte. A kiállítást Áfra János költő, művészeti író nyitotta meg. A tárlatnyitón közreműködött Kocsis Ágnes hárfán és Madarassy Rita fuvolán, valamint a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar fuvolaegyüttese. A XXVI. Debreceni Tavaszi Tárlat április 9-ig látható a Kölcsey Központ (Debrecen, Hunyadi u. 1-3.) nyitvatartási idejében, naponta 9-től 18 óráig, esti rendezvények esetén 19 óráig.

Idén 85 éves

A Debreceni Tavaszi Tárlat kísérőrendezvényeként az idén 85 éves Bogdándy György festőművésznek nyílt kiállítása ugyancsak vasárnap Visszatekintés címmel a Sesztina Galériában. A kiállítást Tamus István grafikusművész nyitotta meg a Sesztina Galéria előtti téren.

Közreműködött a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar trombitaegyüttese. A XXVI. Debreceni Tavaszi Tárlatra egyébként 57 alkotó 140 művel pályázott. A zsűri 50 alkotó 72 művét javasolta kiállításra, ebből nyolc alkotást díjaztak. A kiállítási anyagot zsűrizte: Bíró Lajos szobrászművész, Homoródi Éva festőművész, Szemadám György Munkácsy-díjas festőművész és Tamus István grafikusművész.

HBN


Díjazottak

A zsűri nívódíját kapta:

TORÓ JÓZSEF festőművész

A Kreatív Art Művészellátó díját kapta:

GONDA ZOLTÁN festőművész

A Péter Képkeretezés – Holló László Galéria díját kapta:

GAJDÁN ZSUZSA festőművész

A Blondex Művészellátó díját kapta:

BURAI ISTVÁN festőművész

Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. díját kapta:

JÁSZBERÉNYI-SZENDŐFI ÉVA képzőművész

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának díját kapta:

MAKOLDI SÁNDOR festőművész

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának fődíját kapta:

LUKÁCS GÁBOR festőművész

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Fődíját kapta:

CSERNOK TIBOR szobrászművész

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában