Helyi közélet

2017.03.10. 16:45

Korszerű autó a mentőknek

Debrecen - Új gyermek-mentőorvosi kocsit adott át a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat az Országos Mentőszolgálatnak március 10-én a debreceni mentőállomáson.

Debrecen - Új gyermek-mentőorvosi kocsit adott át a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat az Országos Mentőszolgálatnak március 10-én a debreceni mentőállomáson.

Az új Volkswagen Amarok típusú autó egy hat éve szolgálatban lévő, 160 ezer kilométert futott Ford Rangert vált fel, hogy a mentés a korábbiakhoz képest még inkább biztonságos legyen. A kocsit a lehető legmodernebb eszközökkel szerelték fel.

Biztonságosan és gyorsan menthetnek életet

Az 1999-ben alapított Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatot azért hozták létre, hogy különleges gyermek rohamkocsik és gyermek-mentőorvosi kocsikkal segítsék az Országos Mentőszolgálat munkáját. Az Észak-alföldi régióban, Miskolc mellett Debrecenben is, hét éve kezdték meg a működésüket. A szolgálat munkatársai a kisgyermekek helyszíni ellátására szakosodtak, terepjáróikkal pedig a legnehezebben megközelíthető helyekre is biztonságosan eljutnak.

– A régi Fordot azért cseréljük le, hogy a mentés még biztonságosabb és még gyorsabb legyen. A most átadott Volkswagen gyermek-mentőorvosi kocsi ikertestvére a nemrégiben Miskolcon átadott autónak. A belső felépítése hasonló a korábbi autóéhoz, az életmentő eszközök itt is a hátsó részben találhatóak. A kocsi felszerelése a lehető legmodernebb eszközökkel történt, a tetején található fényhíd például a legújabb fajta a piacon, ára 1,2 millió forint – részletezte László Endre Márton, a szolgálat alapítója.

HBN–BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában