Helyi közélet

2017.03.27. 19:30

Kacagással gyógyítanak a bohócdoktorok Debrecenben

Debrecen - Minden hét első napján lesznek ügyeletesek a város új bohócdoktorai.

Debrecen - Minden hét első napján lesznek ügyeletesek a város új bohócdoktorai.

Ünnepélyes keretek között tartották meg az első bohócdoktori látogatást a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekhematológiai-Onkológiai Tanszékének kis betegeinél a Piros Orr Bohócdoktor Alapítvány művészei hétfőn délután. Rékay Ágnes, az idén húsz éves alapítvány vezetője elmondta, egy igazi csapatmunka volt, míg eljutottak idáig, hiszen hosszas előkészületet igényelt, hogy a cívisvárosban is gyógyíthassanak a bohócdoktorok.

Képezniük kell magukat

– Ha egy új városban kezdjük meg a viziteket, akkor szokás szerint egy új csapatot is építünk, ebben a helyi művészek segítségére is számítunk, ugyanis a bohócdoktorok nem orvosok, hanem színészek. A most csatlakozott két debrecenivel együtt 29 tagunk tevékenykedik 14 intézményben – mondta az alapítvány vezetője. Gelencsér Tünde, az alapítvány művészeti vezetője, aki maga is bohócdoktor, kifejtette, az új csapat november óta készült erre az alkalomra, és külön öröm számukra, hogy az első debreceni vizit pontosan a színház világnapjára esett.

– Mi nem műsorokkal készülünk, hanem egy folyamatos bohóci jelenléttel biztosítjuk a kis betegek jó kedvét. Ha valaki bohócdoktor akar lenni, akkor egy felvételi után egy fél éves képzésen kell részt vennie. Sok dolgot kell elsajátítania, és állandóan képeznie magát. Nincs előre meghatározott műsor, folyamatosan improvizálunk, így minden szobában más, a gyerekek hangulatához illő találkozásra kerül sor. Éppen azt szeretem ebben a munkában, hogy változatos. A legnagyobb kihívást pedig az állandó megújulás jelenti – tájékoztatott a művészeti vezető.

HBN–BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában