Helyi közélet

2017.03.29. 16:45

Időjárás-jelentés - 2017. március 29.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

Kontinensünk északkeleti és nyugati részének kivételével Európa nagy részén döntően magasnyomás uralkodik. Hatására a Mediterráneumban, valamint Közép-Európában túlnyomóan derült az ég, csapadékról nem érkezik jelentés. A zavartalan napsütés hatására a Kárpát-medencében mérik a legmagasabb - 18 és 24 fok közötti - maximumot, és szintén szokatlanul meleg van Németországban is, ahol a délutáni órákra 20, 22 fokig emelkedik a hőmérséklet. Oroszország európai része és a kelet-atlanti térség időjárását ugyanakkor egy-egy ciklon alakítja. Ezeken a helyeken borult az ég, a Brit-szigeteken esik az eső, a Kelet-európai-síkságon havazik. Északkelet-Európában napközben is fagypont körüli a hőmérséklet, de Svédország délebben fekvő vidékein az előző napokhoz hasonlóan továbbra is a megszokottnál enyhébb az idő. Csütörtök estig a Kárpát-medencétől északra elvonuló teknő peremén nedvesebb és pár fokkal hűvösebb levegő áramlik fölénk, csütörtökön a sok napsütés mellett erősebb lesz a gomolyfelhő-képződés.

Várható időjárás az ország területén csütörtök estig

Éjszaka a túlnyomóan derült ég mellett északon kevés felhőre számíthatunk. Csapadék nem várható. Csütörtökön a többórás napsütést gomolyfelhők zavarhatják, főként keleten záporeső is előfordulhat, majd kora estétől mindenütt csökken a felhőzet. Az élénk északnyugati szelet szerdán a Kisalföldön és északkeleten, csütörtökön többfelé erős lökések kísérik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 15 és 21 fok között alakul.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában