Helyi közélet

2017.03.16. 17:17

Időjárás-jelentés - 2017. március 16.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

Izlandnál és a Skandináviai-félsziget északi részénél egy-egy ciklon örvénylik, területükön többnyire erősen felhős vagy borult az ég, frontjaik mentén havazás, havas eső, záporeső is előfordul. Ugyanakkor Nyugat-Európa időjárását hatalmas kiterjedésű anticiklon alakítja, és az Ural térségében is magasnyomás húzódik, ezeken a tájakon többnyire napos az idő, de Lengyelországban és Romániában több a felhő. A hőmérséklet a kora délutáni órákban kontinensünk északi felén 0 és +10 fok között alakul. Angliában ennél melegebb van, ott 11 és 18 fok közötti maximumot is mérnek. Európa déli felén a többórás napsütés hatására 11 és 22 fok közé melegszik fel délutánra a levegő. A Kárpát-medence fölé ma még szárazabb, pénteken már egyre nedvesebb léghullámok érkeznek.

Várható időjárás péntek estig

Éjszaka többnyire derült idő lesz, kevés fátyolfelhővel. Pénteken eleinte túlnyomóan napos időre számíthatunk, majd délutántól észak felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Csapadék péntek estig nem valószínű. A napközben többfelé erős északnyugati szél éjszakára mérséklődik, majd pénteken napközben megélénkül, a főváros térségében és északnyugaton meg is erősödhet a déli szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3 fok között várható, de a fagyzugos helyeken ennél hidegebb is lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 12 és 18 fok között alakul.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában