Helyi közélet

2017.03.12. 16:55

Időjárás-jelentés - 2017. március 12.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Budapest - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Időjárási helyzet Európában

Kontinensünk legnagyobb részének időjárását egy hatalmas kiterjedésű anticiklon alakítja. Németországban és a Kelet-európai-síkságon nagy területen derült az ég, ugyanakkor Közép-Kelet-Európában magassági hidegörvény hatására több a felhő, és elszórtan záporok, a hegyekben hózáporok is előfordulnak. Nyugat-Európában, kiemelten a Brit-szigeteken és tágabb környezetükben többközéppontú ciklon hullámzó frontjainak hatására többfelé esik az eső. A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa-szerte a sokéves átlag körül vagy néhány fokkal a felett alakul, Délnyugat-Európában azonban már-már nyárias az idő. Franciaország déli felén 22, 25, Dél-Spanyolországban 25, 30 fokot mérnek a legmelegebb délutáni órákban. Hétfő estig a Kárpát-medence időjárását az említett anticiklon déli peremén érkező szárazabb és kissé enyhébb levegő alakítja.

Várható időjárás hétfő estig

Éjszaka mindenütt jelentősen csökken a felhőzet. A hétfő napos idővel indul az ország legnagyobb részén, de napközben a Dunántúl északi felét leszámítva erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, csapadék azonban nem valószínű, legfeljebb a Tiszántúlon lehet egy-egy zápor. Az északi, északkeleti szél vasárnap és hétfőn napközben Borsod-Abaúj-Zemplén megyében és a környékén megerősödik, másutt csak élénk széllökések lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3 fok között alakul, északkeleten lehet legenyhébb az éjszaka. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 10 és 14 fok között valószínű.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában